Køb domæne – Guide til køb af domænenavn

Er du på jagt efter et godt domænenavn eller et godt sted at købe domæner, så læs dette indlæg inden du trykker: Køb domæne.

Disclaimer: Dette indlæg indeholder affiliate links. Så hvis du ender med at købe et domæne eller webhotel efter at have klikket på et af mine links, så får jeg en smule provision af salget.

Jeg har selv masser af erfaring med at køb af domæne, som jeg gerne vil dele med dig inden du selv begår de samme fejl som jeg har begået. :-)

Hvad er et domæne?

Et domæne er en indentitet for et sted på internettet. Et eksempel på et domæne er f.eks. pilanto.dk (som er hoveddomænet for denne blog).

Et såkaldt top level domæne består af et navn og en endelse (TLD) efter punktumet. Altså som f.eks. .dk, .net, .com og så videre.

Hvad er et godt domæne?

Måske har du allerede en række ideer til et godt domæne, men inden du trykker på køb domæne knappen vil jeg alligevel give dig nogle tips til hvad der er et godt domæne.

 • Det skal være ledigt: Det siger næsten sig selv, men tjek også om dit domæne er ledigt med andre TLD’er, sådan så du har sikret dig internationale udvidelses muligheder fra dag 1. Skriver du din tekst på din hjemmeside eller shop på dansk, så bør du have et .dk domæne. Men måske skal du en dag udvide til andre lande. Så bør du sikre dig disse domæner også. F.eks. .de for Tyskland, .com for engelsk osv.
 • Så kort som mulig: Jo kortere dit domæne er jo bedre er det af flere årsager. Det giver en mere overskuelig og søgemaskinevenlig webadresse, og den er nemmere at huske og den fylder ikke så meget på skrift (f.eks. i tryksager).
 • Noget folk kan huske, udtale og stave til: Overvej også dit navn nøje i forhold til hvor nemt det er at huske og stave til. Forestil dig at give din email adresse til en person, som du ikke kender, på en dårlig telefonforbindelse. Det skal helst kunne foregå ved at de fanger det første gang du nævner det.
 • Ingen specialtegn: Specialtegn i email adresser, som æ, ø og å er ikke nogen ret god ide. I hvert fald vil jeg fraråde dig at bruge et sådant domæne som hovedadresse, da det potentielt kan give dig bøvl.
 • Undgå uopslidelige slagsmål: Vælg IKKE et domæne der er for tæt op af kendte brandnavne eller lignende. Du risikerer at blive sagsøgt og at skulle overdrage dit domæne.

Opsummering
Når du køber et domæne, så vælg et domæne der er så kort som muligt, uden specialtegn (som æ, ø og å), sørg for at det er ledigt på flere sprog og at det er let at huske, udtale og stave til.

Tips til at finde et godt domæne

Jeg har selv været i en proces med at skulle finde et nyt godt domæne flere gange, og det er faktisk ikke ret nemt. Det er ikke så svært at finde gode ideer til gode domænenavne, men langt de fleste af dem er ALTID optaget.

Så det gælder om at være kreativ. Nu kommer det jo i virkeligheden mest an på hvad du skal bruge domænet til. Når jeg ikke ved det, kan det være svært at give dig nogle gode råd. Derfor skyder jeg lidt med spredhagl herunder og giver dig nogle generelle råd om køb af et godt domæne:

 • Optaget er ikke uopnåeligt: Er der et optaget domæne som er ideelt til dit næste internetprojekt, så kan det jo være at du kan købe det af den nuværende ejer. I nogle tilfælde kan du måske få det overdraget gratis. Husk at den ene tjeneste er den anden værd. Prøv at kontakte den nuværende ejer og se om der er en mulighed for at overtage domænet.
 • Brug dit eget navn: Kan dit eget navn bruges som domæne? Det er (eller kan blive) et brand i sig selv, og dermed oplagt som domænenavn.
 • Opfind nye ord: Dette er i virkeligheden den bedste måde at finde gode domænenavne på. Navne som Skype, Google, Yahoo, Jubii osv. er eksempler på gode ord som folk husker, nemt kan stave til og som faktisk kan bruges til hvad som helst, fordi de ikke findes før du definerer dem og gør dem til et brand.
 • Brug latin: Måske kan du finde nogle gode ord på latin, som lyder godt på Dansk eller Engelsk, og som måske endda har en betydning du kan sammenkæde med dit projekt.
 • Brug engelsk: Måske findes der nogle gode engelske udtryk som kan bruges til et godt dansk og internationalt domæne.

Har du flere ideer til at finde gode domænenavne, så skriv endelig dine erfaringer i kommentarfeltet nederst.

Nyt eller brugt domæne?

Har du et domæne du godt kunne tænke dig til et bestemt projekt på internettet, så er det værd at holde øje med det. Eller det kan også være at du gerne vil søge inspiration på en liste over domæner som netop er udløbet og som pt. ikke har nogen ejer.

Du kan se en liste over domæner der er udløbet her. Ser du et godt domæne, så skynd dig at trykke på køb domæne.

Med nye domæner skal du starte helt forfra med at opnå online synlighed, f.eks. via folk der havner på din side efter at have lavet en Google søgning.

På domæner der tidligere har været i brug, kan du være heldig at du ikke skal starte helt fra nul, da de allerede har været i brug og opnået en historik på nettet. Måske har de endda nogle links ind til sig fra andre hjemmesider, hvilket er super godt hvis det er godt links.

Hvad kan et domæne bruges til?

Har du fået en god ide til et internet projekt? Så køb domæne og sæt i gang

Har du fået en god ide til et internet projekt? Så køb domænet og sæt i gang.

Vil du gerne i gang med et projekt på internettet, så skal du bruge et domæne. Og der er faktisk ret mange projekter som du kan gå i gang med. Herunder får du nogle forslag til hvad du kan bruge domæner til:

I firma regi kan du f.eks. overveje at købe domæner til følgende projekter:

 • Hjemmeside: Til visning af din firma profil, beskrivelse af services og produkter m.m.
 • Webshop: Har du nogle produkter eller services som du kan sælge online.
 • Blog: En sted på nettet hvor du i mere uformel form skriver om spændende emner inden for virksomheden og kommer i tættere dialog med din målgruppe.
 • Niche sites: F.eks. om emner som hyppigt debatteres af din målgruppe.
 • Kampagne sider: F.eks. for dine produkter eller services.
 • Som gave: Vil du gerne give en person en anderledes gave, så kan et domæne måske være lige sagen. Køb domænenavnet, smid evt. noget indhold, design eller andet på og lad det være din gave til en som ikke har en hjemmeside.

I privat regi kan du f.eks. overveje at købe domæne til en (eller flere) af følgende ting:

 • Personlig blog: På en personlig blog kan du vise dig selv frem for alle interesserede læsere. Her kan du vise hvem du er. Det er slet ikke dumt at eksistere online, og det kan sagtens bruges til noget fornuftigt. F.eks. som en vigtig del af din jobsøgning strategi.
 • Rejse hjemmeside: Skal du på en længere rejse med nogle rejsekammerater, så opret en hjemmeside hvor interesserede kan følge med i jeres oplevelser – og kommentere på dem.
 • Dine børn: Det er altid godt at sikre dine børns domænenavne, sådan så de kan være sikker på at de ejer deres navn som domæne, hvis de en dag selv vil bruge det. I mellemtiden kan du evt. bruge dem til at vise og beskrive deres udvikling, skrive sjove ting ned de har sagt og gjort, så du ikke glemmer dem og meget mere.
 • Interesse hjemmeside: Måske har du en interesse som fylder ret meget i dit liv. Hvorfor ikke stille din viden og engagement til rådighed for andre. Hvem ved, måske kan du selv finde nye interessante bekendtskaber ved at tage initiativ til dette.
 • Familie hjemmeside/blog: Du kan også lave en hel familiehjemmeside, hvor du har en afdeling af siden afsat til hver enkelt familiemedlem.
 • Til at tjene ekstra lommepenge: Det kan også være at du gerne vil tjene lidt ekstra lommepenge. Ved at blogge kan det faktisk godt lade sig gøre at tjene en god ekstra slat lommepenge. Det kan du læse mere om her i indlægget om affiliate marketing.
 • Til den lokale forening: Det kan også være at du har mod på at hjælpe den lokale forening eller klub med en hjemmeside, som du selv og alle andre kan få glæde af.

Har du flere ideer til gode projekter, så skriv gerne en kommentar nederst. Til dig der allerede har fået en god ide er der kun tilbage at sige: Køb domæne og sæt i gang. :-)

Hvor kan du købe domæner?

Du kan købe domæner mange steder på nettet, men mit favorit sted er helt klart UnoEuro. De er billige, har en utrolig service og en brugervenlig hjemmeside – og kontrolpanel, hvis du har købt et domæne.

Du kan tjekke om dit domæne er ledigt eller besøge UnoEuro.com lige her.

Domæne uden hosting

Hos UnoEuro har du også mulighed for at købe domæne uden at du samtidigt køber et webhotel. Det vil sige at du kan nøjes med at hoste dit domæne hos UnoEuro – og det er helt gratis.

Køb domæne og bestil med gratis hosting lige her.

Domæne med webhotel

Vil du gerne købe et domæne med tilhørende webhotel kan du også gøre det hos UnoEuro.

Det er nemt, hurtigt og brugervenligt. Start her. Du kan i LANGT de fleste tilfælde nøjes med det mindste webhotel.

8 replies
 1. Watson
  Watson siger:

  En god artikel.
  Det er dog og bliver sværere at finde et godt domæne, især en der er kort og godt. De bliver jo opkøbt på stribe.

  Svar
 2. Watson
  Watson siger:

  Du har selvfølgelig ret.
  Men her er så spørgsmålet.
  Jeg er indehaver af LiveSound hvor vi kører ud til folk med Mobildiskotek. Jeg ejer så domænet LiveSound.dk, du skriver at der bliver frigivet nye domæne endelser. Men har det ikke en betydning for SEO?

  Vægter en DK domæne ikke mere end en UK, BIZ eller noget helt andet her i Danmark?

  Svar
 3. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Jo, men her tænkte jeg også mere på at du bør overveje om du bør sikre dig dit brandnavn som domæne på disse nye endelser også. Om ikke andet så for at sikre dig at andre ikke snupper dem og laver noget på det domæne, som du måske en dag kunne få brug for. :-)

  Svar
 4. Simon Rohde
  Simon Rohde siger:

  God artikel! Jeg køber personligt selv rigtig mange domæner, hvilket måske er gået hen og blevet en dårlig vane, at købe et domæne, hvis jeg bare finder et fedt et…

  Svar
 5. Olsen
  Olsen siger:

  Rigtig god artikel!
  Hvis man som privatperson ønsker at købe et domæne for at “learn by doing” mht. HTML kodning, skal man så købe med eller uden webhotel? Jeg synes ikke rigtig det fremgår på deres side, hvad man kan gøre med domænet, hvis man ikke samtidig køber webhotellet. Min plan er egentlig at øve mig på denne side, som senere skal blive til et form for online-CV

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *