Få flere besøg til din blog

Hvordan får du flere eller nye læsere til din blog? Det er der nok mange bloggere der bøvler med, og i dette indlæg kan du læse om flere kreative metoder du kan tage i brug i kampen om potentielle læseres opmærksomhed.

Andreas Linde

Andreas Linde

Indlægget er skrevet af Andreas Linde, som er bl.a. er medejer af et kontorfællesskab i Aarhus og vitam.dk, som er en portal, hvor forbrugere kan få tre tilbud på mad til deres fest.

Du kan følge Andreas på Google+ her, hvis du vil vide mere om ham, men nu vil jeg overlade ordet til Andreas.

Få flere besøg til din blog

Som nystartet blogger kan det være svært at få folk til at læse ens blogindlæg. Det kræver tid og viden at skrive interessante blogindlæg, som folk vil læse og dele med deres omgangskreds.

Kend din målgruppe

Det er vigtigt at du kender din målgruppe og hvilke platforme de bevæger sig på. Hvis du blogger om mad kan det være en god idé at være aktiv på Facebook og Instagram, men hvis du blogger om online markedsføring giver det mere mening at være aktiv på Twitter og Google Plus.

Jeg har blogget i tre år om rimelig smalle områder, som for eksempel WordPress, online markedsføring og iværksætteri. Det er ikke sædvanligvis emner, som tiltrækker en masse læsere, men hvis man finder gode vinkler, er det muligt at få nye læsere.

Sådan får du 1000 læsere

To dage før gymnasierne startede på et nyt skoleår, skrev jeg et indlæg som hed ”Du skal blive selvstændig, selvom du går på gymansiet og kun tænker på piger”.
Overskriften er lidt fræk, men formålet var at få gymnasieeleverne til at trykke ind og læse indlægget – og det gjorde de!

Efter jeg havde skrevet indlægget skrev jeg til cirka 25 gymnasier, og spurgte om de ville dele indlægget. 6 gymnasier valgte at dele indlægget på deres intranet og facebook-sider. Resten synes enten at indlægget var for kontroversielt eller de havde en politik om ikke at dele indlæg fra nettet.

Indlægget blev læst over 1000 gange på 3 dage og jeg blev inviteret til at holde foredrag på et af gymnasierne.

Skriv en anmeldelse

En af de metoder, som ikke bliver brugt særlig meget til at få flere besøg til sin blog, er at skrive anmeldelser af bøger fra kendte eller indflydelsesrige personer.

Mennesker er egocentriske, og når man skriver godt om dem eller de produkter, som de har lavet, vælger de ofte at dele det med deres omgangskreds.

Hvis du er madblogger kan det for eksempel være en rigtig god idé at lave en boganmeldelse af Timm Vladimirs nye bog, som udkommer om et par uger. Han har et stort netværk på Facebook, og det er formentlig de samme personer, som læser almindelige madblogs. Ved at skrive en god anmeldelse af hans bog er der en stor sandsynlighed for at han deler anmeldelsen, og du får en masse trafik.

Facebook annoncering

Alt efter hvilken type blog du driver, kan det være en god idé at sprede dit indhold via facebook annoncering. Hvis din blog handler om online markedsføring, og formålet med den er at få flere kunder, kan du oprette annoncer i facebook. Der ville det formentlig give mest mening at segmentere efter mænd, 30+ og ejere af små virksomheder i dette tilfælde.
Du kan lave annoncer som er meget mere målrettede, men det ender ofte med at du skal betale en højere klikpris.

Det er selvfølgelig et større projekt at sætte sig ind i facebook annoncering, men det kan bestemt være det værd.

Søgemaskineoptimering

SEO kræver en del viden og det kan være meget ensformigt, men det er også en super god måde at få et stabilt flow af besøgende.

Find ud af hvad folk søger på, når de leder efter indlæg som dine. Der er rigtig mange, der søger efter opskrifter på specifikke retter, og hvis man har en madblog kan det være en god idé at tænke over dette, når man laver et indlæg. Undgå at lave overskrifter som ”Fantastisk suppe med kæresten”, men lav overskrifter som ”Opskrift på kartoffelsuppe”.

Har du flere tips?

Har du flere gode tips eller kreative tilgange til at få flere og nye besøgende til en blog, så skriv gerne en kommentar herunder.

10 replies
 1. Lene Nehlsen // DuftVerket
  Lene Nehlsen // DuftVerket siger:

  Interessante eksempler. Den med at lave en anmeldelse er god! Jeg har vist desværre ingen videre originale tips, men det med at følge andre bloggere og kommentere (godt og relevant) på deres blogs er jo essentielt.
  Tak for et godt indlæg på en god blog :)

  Svar
 2. Jesper
  Jesper siger:

  Tak for brugbar inspiration.
  Jeg er netop ved at få lavet en ny shop, hvor der kommer en blog på, så jeg skal selv i gang med blogge…..det er helt nyt for mig. Artiklen her har givet mig gode ideer til hvordan jeg kan sparke det i gang..

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *