Affiliate markedsføring startguide

Affiliate markedsføring er en MEGET overset markedsføringsmulighed for rigtig mange forretninger. Derfor vil jeg i dette indlæg slå en slag for affiliate markedsføring. Har du hørt begrebet før, men er du ikke helt klar over hvad det dækker over, så kan du blive lidt klogere her.

Har du en hjemmeside eller en webshop, eller ønsker du at tjene nogle penge som supplement til din normale indkomst, så kan du også få et par tips i dette indlæg.

Jeg er dog nødt til at starte med en lille advarsel. Dette indlæg indeholder et par affiliate links. Så hvis ikke du kan overleve det, så har du chancen for at stikke af nu. :-)

Indholdsfortegnelse

Hvad er affilliate markedsføring?

Affiliate markedsføring kan angribes fra 2 sider af skrivebordet. Enten er du annoncør eller affiliate.

En annoncør kan f.eks. være en webshop, der ønsker sig nogle flere salgskanaler. Via et partner program (affliate netværk) kan webshoppen tilbyde andre provision for at henvise potentielle kunder til deres webshop. Fordelen for webshoppen er at de kun betaler provision til sælgeren (affiliaten), hvis henvisningen fører til et salg.

En affiliate kan være en virksomhed eller en privatperson der sender trafik (besøgende) fra deres hjemmeside videre til en webshop for at få provision pr. gennemført salg på webshoppen. De er en slags digitale sælgere, der typisk er provisionslønnede.

I mange tilfælde kan et samarbejde mellem en annoncør og en affiliate være en ren win-win situation, da begge parter får noget ud af det. Og som udgangspunkt er der ingen tabere, da samarbejdet er performance baseret.

Affilliate netværk er mellemmanden

For at samarbejdet mellem annoncør og affiliate kører smertefrit og nemt, benyttes der ofte en “mellemmand” som sætter tingene i system, nemlig et affiliate netværk.

Et affiliate netværk søger bl.a for:

 • At gøre det nemt for annoncører at komme i gang (og adgang til en masse potentielle affiliates = sælgere)
 • At gøre det nemt for affiliates at få information og adgang til annoncører
 • At stå for tracking, statistik og ikke mindst afregning i mellem parterne.

Netværket tjener sine penge på at tage en lille bid af kagen. Men et godt affiliate netværk kan, efter min vurdering, altid betale sig. Det gør nemlig at tinge sættes i system, der er et godt standard regelsæt for hvordan tingene fungerer, og der er styr på tingene.

Kort sagt: Du kan koncentrere dig om din forretning og overlade alt “det kedelige” (og kritiske) til affiliate netværket.

Udvalgte affiliate netværk

Vil du gerne i gang med affiliate markedsføring, så kan du kigge på disse affiliate netværk. Der findes helt sikkert MANGE flere, men det er dem jeg har fundet frem til:

Personligt har jeg som affiliate dog kun erfaring med tradedoubler.com og partner-ads.com indtil videre. Af disse 2 vil jeg klart anbefale partner-ads.com, da det er det der er nemmest at finde ud af. Det er også det program jeg har prøvet med de bedste funktioner, både i form af info om annoncører, statistik og så videre.

Derudover er ejeren af netværket Ken Schultz også synlig mange steder på nettet, og er nem at få fat på hvis det skulle blive aktuelt. Desuden deler han ud af sin viden om emnet, som kan være gavnligt for dig.

Alternative affiliate metoder

Der findes også alternative affiliate netværk. En af de mest kendte er helt klart Google Adsense. Det er Google’s svar på et affiliate partner program. Adsense programmet giver dig mulighed for at vises Google’s annoncer på din blog eller din hjemmeside. Det er de samme annoncer der normalt er placeret i Google’s søgeresultater i toppen og i højre side.

Den helt store fordel ved at benytte Google Adsense er at det stort set ikke kræver nogen vedligeholdelse. Når du først har implementeret Adsense på en blog, så virker det bare. Google forsøger altid at vise en annonce der er relevant i forhold til dit indhold, så det kan næsten ikke være nemmere.

Ulempen er dog ofte at det kan svære svært at tjene gode penge på Adsense. I hvert fald siges det ofte at der skal langt mere volumen (besøgende) til at tjene de samme penge på Adsense som du kan med “traditionelle” affiliate netværk. Det vil der dog helt sikkert være delte meninger om. Jeg vil anbefale dig at eksperimentere med begge muligheder.

Hvis du arbejder med et emne der endnu ikke findes nogle annoncører i, kan du dog f.eks. starte med at benytte Adsense. Og der er i øvrigt ikke noget i vejen for at du på et website, kan arbejde med en kombination af Adsense og andre affiliate netværk.

Læs mere om Google Adsense her.

Tips til potentielle annoncører

Affiliate dankortFå dig en ekstra salgskanal. Ejer du en hjemmeside eller en webshop, der sælger produkter eller ydelser, så kan affiliate markedsføring nemt være noget for dig.

Hvis du f.eks. driver en webshop med bare lidt succes, så ved du også hvor meget arbejde der ligger i alle dine daglige gøremål, med indkøb, ordrehåndtering, returvarer, markedsføring, webanalyse, optimering og meget meget mere.

I denne sammenhæng er det dog især markedsføringen der er interessant. Måske arbejder du med søgemaskineoptimering, Google Adwords, nyhedsbreve, sociale medier? Det skal du også. Du skal tage det voldsomt seriøst! Men det kan da godt være at du prioriterer din tid forkert i forhold til disse markedsføringsdiscipliner.

Hvem ved. Måske ville du få meget mere ud af dine forbrugte timer og penge, hvis du prioriterede anderledes. Det har jeg skrevet dette indlæg om: “Brug din tid på markedsføring af webshop rigtigt“. Det indlæg mangler et afsnit om affiliate markedsføring, som efter min mening bør have ret høj prioritet for dig som webshop ejer.

Det er også min fornemmelse at mange webshop ejere, bruger enorme mængder tid på sociale medier (især Facebook), som de bare ikke får nok ud af. Det er noget af en generalisering, det ved jeg godt. Men inden du har givet affiliate markedsføring chancen, så kan du heller ikke bevise at jeg IKKE har ret. :-)

Som webshop ejer, skal du overveje affiliate markedsføring fordi:

 • Du med stor sandsynlighed får en salgskanal dine konkurrenter ikke befinder sig på (hvis de gør kan du måske gøre det bedre end dem).
 • Du får “adgang” til en række sultne og dygtige sælgere.
 • Du kan prøve det af med minimal risiko og tidsforbrug (det behøver kun at koste dig provision pr. salg).
 • Du får “gratis” eksponering. (De besøgende der bliver sendt til din shop, som ikke køber noget, kan måske huske dig i anden anden sammenhæng en anden god gang).
 • Du får mulighed for værdifuld feedback fra dine affiliates, som kan være med til at optimere din shop. (Affiliates er interesseret i at din shop performer, så de får så meget ud af den trafik de sender til dig som muligt. Derfor er de tit interesserede i at komme med gode råd til forbedringer).
 • Du bliver set på med potentielle kunde øjne. Selvom du sikkert kender dine produkter bedre end nogen anden, er det jo ikke ensbetydende med at du er den bedste til at sælge dem. Affiliates kan du betragte som en potentiel kunde. Sandsynligvis uden det store kendskab til dine produkter, så de har måske nemmere ved at fortælle om dit produkt over for andre potentielle kunder (de ved måske bedre hvad der er vigtigt at fortælle om).

Der er nogle grundelementer, der gerne skal være til stede for at du af en affiliate bliver betragtet som en god annoncør:

 • Du skal tilbyde en god provision til affiliates (hvis din konkurrent tilbyder højere provision end du gør, så vil en affiliate nok være tilbøjelig til at vælge dig fra).
 • Du skal have en høj konverteringsrate. (Jo højere konverteringsrate, jo flere penge tjener dine affiliates også ved at sende trafik din vej).
 • Du skal helst have en høj gennemsnitsordre størrelse. (Jo mere højere en gennemsnitsordre er, jo flere penge tjener affiliaten)

Disse 3 elementer kigger de dygtige affiliates efter, for det er disse 3 faktorer der fortæller noget om hvor meget en affiliate kan forvente at tjene på at lede trafik i din retning.

Selvom din provision, i forhold til affiliates, skal være så høj som mulig, så skal du naturligvis sikre dig at du fortsat tjener penge. Så du skal have styr på hvor meget du har råd til at give i provision.

Men ellers er det bare med at få det prøvet af. Der er mange gode grunde til at gøre det!

Tips til potentielle affiliates

Affiliate grafEr du en potentiel affiliate? Ønsker du at tjene nogle ekstra penge ved siden af dit almindelige job, eller kan du som virksomhed tjene penge på at sende kunder fra dine hjemmesider, blogs, eller webshops andre steder hen?

I dette afsnit kigger vi lidt på affiliates. Dem der tjener penge på at sende en besøgende videre til f.eks. en webshop, mod at få provision af et potentielt salg.

Som affiliate er der mange ting du skal kunne. De fleste af dem er gode at kunne men ikke essentielle. Nogle af de emner er:

 • Webdesign (kan du selv lave webdesign og/eller grafik er det en god fordel)
 • Webudvikling (kendskab til f.eks. WordPress)
 • Online markedsføring (især søgemaskineoptimering)
 • Produktion af indhold (tekst, billeder, video, podcasts m.m.)

Tro mig der er ganske få mennesker der mestrer alle disse discipliner, så fortvivl ikke. Du kommer rigtig lagt ved blot at starte en simpel blog, hvor du kan bidrage med artikler inden for et bestemt (eller bredt) emne.

Der er dog et af emnerne du er nødt til at vide en masse om hvis du vil have succes med affiliate markedsføring, og det er søgemaskineoptimering. De fleste affiliates lever af at tiltrække brugere til deres websites via brugerens Google søgning. Det vil sige at når du laver artikler og indlæg inden for et bestemt emne, så skal du vide hvordan du vil/kan vikle indlægget imod noget som folk søger efter på Google.

Gode råd til affiliates:

 • Lær det basale om søgemaskineoptimering (som minimum).
 • Lær at sætte en simpel blog op i f.eks. WordPress.
 • Find et emne du brænder for, og som du ved du kan producere indhold til.
 • Byg dit indhold op med henblik på kvalitet. Prøv at tænke på at du vil løse et problem for folk, eller som minimum guide dem i den rigtige retning.

Sådan KAN du komme i gang som affiliate:

Ønsker du at prøve dig af som affiliate, så er her en fremgangsmåde som har virket for mig:

 • Start evt. med at finde spændende partner programmer som du kan tjene penge på hos Partner Ads. Se partner programmerne her.
 • Undersøg om der er nogle gode søgninger du kan lave indhold om.
 • Lav en simpel blog, f.eks. baseret på WordPress, hvor du laver noget struktur og indhold. Evt. baseret på en standard tema til at begynde med.

Om du skal starte med punkt 1 eller 2 kommer an på temperament. Men det er en god simpel fremgangsmåde til at få noget prøvet af, bare ved at gøre det, frem for at bruge masser at tid på at analysere først.

Gode resurser om affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring har eksisteret i mange år, men det er dog i de senere år begyndt at blive mere almen kendt. Der er dog stadig alt for få der kender til det.

Men der begynder at være nogle rigtig gode resurser på nettet om affliate markedsføring. Så hvis du har fået blod på tanden, så kan du finde en række gode resurser om affiliate markedsføring herunder.

Resurser primært for annoncører:

 • Hvordan webshops kan drage fordel af affiliates – Fremragende indlæg af Mikael Rieck som du helt sikkert bør læse. Det kan du gøre her.
 • Partner Ads – Det mest brugervenlige netværk at komme i gang med som annoncør. Start her.

Resurser primært for affiliates:

 • Den ultimative guide om affiliate marketing – Den finder du på marketers.dk og er både for annoncører og affiliates. Læs den her.
 • Marketers.dk – Betalingsforum for affiliates. Jeg er selv medlem, og det er guld værd. Jeg kan varmt anbefale et medlemsskab. Tilmeld dig her.
 • Guiden til passiv indkomst – Af Mikael Rieck. Denne e-bog koster også kun din e-mail adresse, så den vil jeg også klart anbefale. Hent den her.
 • Markedsføring af blogindlæg og fastholdelse af debat – Mit eget indlæg, som også er meget relevant i forhold til affliate markedsføring. Læs det her.
 • Valg af WordPress tema – Super godt indlæg af Troels Kjems. Læs det her.
 • Partner Ads – Det mest brugervenlige netværk at komme i gang med som affiliate. Start evt med denne guide.

Har jeg glemt nogle resurser, så skriv endelig en kommentar.

Personer du bør følge

Der er en lang række personer du bør følge på Google+, hvis du interesserer dig for affiliate markedsføring. Jeg glemmer helt sikkert en masse, så skriv en kommentar hvis du mener du selv eller andre skal på listen.

Det skal dog ikke nok at være en dygtig affiliate. Du (eller personen du gerne vil have på listen) skal helst også dele ud af dine viden offentligt du/han/hun kan komme i betragtning.

Personer inden for affiliate markedsføring der deler ud af deres viden:

 • Anders Saugstrup
 • Mikael Rieck
 • Ken Schultz
 • Halfdan Timm

Vores eget første projekt

Vi er også selv gået i gang som affiliates, for at sprede vores aktiviteter på flere områder. Emnet er meget bredt, nemlig underholdning og aktiviteter. Projekter er startet op i januar 2013, så der er et stykke vej til et fyldestgørende site endnu.

Er du interesseret, så kan du følge med i mine projekter her. Og følg gerne projektet på Facebook, Google+ eller Twitter.

Har du flere tips?

Har du flere tips til denne guide eller har du spørgsmål, så smid endelig en kommentar herunder.

9 replies
 1. Alexander Larsen
  Alexander Larsen siger:

  Fin gennemgang! Og fedt med Resurse listerne til sidst :)

  Du kan stadig nå at tjene en ekstra skilling, ved at ændre linket til EuroAds til et affiliate link. 67 kr. pr. sign up er vel også værd at tage med :)

  – Alexander Larsen

  Svar
 2. Halfdan Timm
  Halfdan Timm siger:

  Mange tak for navns nævnelse og de to links – dem sætter jeg pris på! :-)

  Har du selv gang i et par affiliate-sider, Henrik, eller sidder du blot på den anden side?

  Svar
 3. Kim Smidt
  Kim Smidt siger:

  Super gennemgang.
  Ville ønske at jeg havde læst sådan en da jeg gik igang med Affiliate marketing.

  Men tror at det kunne være godt med et par relevante links til dine “Gode råd til affiliates:” punkter.
  F.eks. hvor læserne kan finde en god begynderguide til onsite optimering eller opsætning af wordpress.

  Svar
 4. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Hej Kim

  Mange tak for roser og input. Det har du ret i, men et eller andet sted skulle jeg stoppe. :-)

  Mange af svarene findes dog i de e-bøger jeg linker til, så vidt jeg husker. :-)

  Svar
 5. Simon
  Simon siger:

  Super guide. Kommer godt rundt om Affiliate markedsføring i sin helhed, og super med en liste over bøger/blogs til sidst i indlægget. Thumps up

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *