Valg af Directory theme til WordPress

Her kommer et gæsteindlæg af Mads Phikamphon om directory themes til WordPress. Jeg overlader straks ordet til Mads.

Det kommer næppe bag på nogen her, at der findes et utal af specialiserede Wordpress themes. En af de typer themes der er begyndt at dukke flere og flere op af er directory themes, dvs. themes hvor du kan præsentere dine besøgende for et kort med ikoner for butikker, institutioner eller noget helt tredje.

Eksempel på Directory theme

Eksempel på Directory theme

Jeg har selv rodet en del med et par af disse directory themes ifbm. at vi startede vores portal Find Hold, der er en oversigt over tusindvis af sportsklubber i hele Danmark (fx. sportsklubber i Aabenraa).

Hvorfor bruge et directory theme

Fordelen ved at bruge et directory theme er selvfølgelig at du slipper for at skulle kode alting fra starten af selv. Dvs. du sparer en masse tid hvis du selv programmerer tingen – eller en mindre formue, hvis planen er at du skal have alting programmeret ude i byen.

Når du bruger et directory theme har du fra starten af et godt fundament til din portal. Og med et child theme kan du relativt let lave de tilpasninger du har brug for, så du får din portal til at se ud præcis som du gerne vil have den.

Med dit child theme og div. Wordpress plugins kan du også ændre i funktionaliten, så din portal kan gøre tingene anderledes end i det oprindelige directory theme.

Hvilket directory theme skal du vælge

Der er som sagt mange directory themes at vælge imellem. Allerede fra starten af kan du dog udelukke mange af dem, da de simpelthen mangler helt basal funktionalitet.

Jeg synes fx. det er vigtigt at themet har CSV import, så du kan importere data om butikker el.lign. og derved give din portal en vis volume fra starten af (for er der ingen volume fra starten af, så er der ingen der gider bruge portalen og ingen butikker der gider tilmelde sig).

Da vi startede Find Hold, så brugte jeg en del tid på at kigge en masse directory themes igennem. Derved endte jeg med to themes som kunne de ting vi havde brug for: Ait Themes Directory og Templatic Directory.

Templatic Directory ligende en million og kunne en masse ting, inkl. Woocommerce integration, så jeg valgte at købe det theme og bruge det som fundament til Find Hold (det valg kom jeg senere til at fortryde).

Hvorfor Templatic Directory var en fejltagelse

Hurtigt viste det sig at Templatic Directory havde nogle børnesygdomme der gjorde, at det ikke var alting der fungerede 100%. Men heldigvis var deres support fremragende, så vi hurtigt kunne få svar på spørgsmål, inkl. on-the-fly fejlrettelser i koden.

Derudover var det meste af funktionaliteten bygget ind i et sæt plugins, hvilket gjorde at vi ikke bare lige kunne lave et child theme der overridede funktionaliten :(

Oven i det nævnte themets URL struktur ikke hvilken by vi befandt os i, hvilket betød at alle byer delte de samme URLs og der derved var mange færre sider for Google at arbejde med end der burde være!

Templatic Directory URL

Og for så at slå hovedet på sømmet, så var hovedmenuen i temaet lavet sådan at Google ikke kunne læse den, hvilket førte til at en stor del af siderne på Find Hold slet ikke blev opdaget af Google og derved ikke indekseret (hvilket jo er ret kritisk, for hvad er en portal værd uden besøgende).

Vores erfaringer med Ait Themes Directory

På et tidspunkt fik vi nok at Templatic Directory, uanset deres support blev ved med at være super hjælpsomme og komme med fremragende svar på vores spørgsmål.

En stor del af vores site røg derfor ud med badevandet og i stedet installerede vi Ait Themes Directory, uanset det ikke var lige så flot som Templatic og det også manglede fx. Woocommerce integration.

Med et child theme er det dog ret let at lave om på sidens udseende, så vi har nu lært at det ikke kan betale sig at lægge vægt på hvordan themet ser ud. I stedet så gælder det om at se på hvad det kan og hvordan funktionaliteten er implementeret.

For funktionaliten, URL strukturen og Google indeksering var lige i øjet med Ait Themes Directory.

Woocommerce support fik vi lagt på i vores child theme, så vi i dag kan lave et stadigt bedre indeks over sportsudstyr fra en masse butikker.

Og URL strukturen gav mening, da den var bygget op med lokationer modsat Templatic Directory’s URLs.

Ait Themes Directory URL

Mht. URLs så er det dog et problem at Ait Themes Directory ikke tillader at vi blander lokationer og kategorier. Det er enten eller, dvs. at URLs enten starter med /loc/ fordi de tager udgangspunkt i en lokation eller med /cat/ fordi de tager udgangspunkt i en kategori.

Det der kunne værre fedt var, hvis lokationer og kategorier kunne kombineres som i /loc/aabenraa/cat/taekwondo/ for alle taekwondo klubber i Aabenraa.

Efter skiftet til Ait Themes Directory så blev mange flere af vores sider iøvrigt indekseret af Google, så vi kan fornøje os med stadigt flere besøgende.

Overvej Templatic Directory alligevel

Eneste problem vi har haft med Ait Themes Directory er, at deres support er ret mangelfuld. De har godt nok et support forum, men supporterne virker umiddelbart som en flok russiske programmører der egentlig ikke gider give support. Dvs. helt modsat Templatics fremragende support.

På sigt tror jeg godt Templatic kan blive rigtig godt, da de releasede nye versioner flere gange mens jeg brugter deres theme og derved fik udryddet flere og flere børnesygdomme.

Og hvis du vil hurtigt i gang og ikke selv er den store programmør/har et stort budget, så tror jeg bestemt der er muligheder i Templatic.

Det var bare ikke løsningen for os, da Templatic var for ustabilit i starten af 2014 hvor vi startede Find Hold. Og derudover er jeg gammel programmør med masser af outsourcing erfaring, hvilket gjorde vi relativt let kunne få lavet et child theme der ikke kostede en formue.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *