Tjen penge på nettet med disse metoder

Tjen penge på nettet og bliv styrtende rig! Okay. Så enkelt er det nok ikke, men i denne artikel kan du få en lang række ideer til hvordan du kan tjene ekstra lommepenge på internettet. Bliver du rigtig dygtig kan det måske ende med at blive din levevej.

Tjen penge på nettet og spar op til næste års ferie

Tjen penge på nettet ved hjælp af flere forskellige forslag i denne artikelNår du nu er havnet her og sidder og læser denne tekst, så går jeg ud fra at du har de bedste intentioner om at du gerne vil tjene penge på nettet.

Hvis du kan holde motivationen oppe, og finde noget der interesserer dig, så kan du sagtens komme til at tjene penge på nettet.

Kan du komme til at tjene 1000 kr. i måneden, har du allerede et pænt tilskud til næste års sommerferie.

Hvad kræver det?

Mest af alt kræver det tid og gå på mod. Det kræver også evner, men dem kan du tilegne dig selv ved at kaste dig ud i det med en stålfast vilje. Der er intet i det at tjene penge på nettet der er rakatvidenskab, som kræver en kæmpe uddannelse eller 50 års erfaring.

Alle kan lære det. ALLE!

Det vigtigste er at du går i gang og afsætter tid til det. Start evt. med at bytte dine dårligste (og mest tidskrævende) vaner ud med tid ved computeren, hvor du arbejder med at komme til at tjene penge på nettet.

TV er som regel en af de største tidsrøvere som ikke rigtigt er til noget fornuftigt. Skær ned på dit TV forbrug og brug meget af denne tid på at gøre dine internet projekter til en succes i stedet for.

Jeg kommer ind på, hvad der er godt at kunne for at komme i gang senere i denne artikel.

Tjen penge på nettet selvom du er under 18 år

Selv om du er under 18 år kan du sagtens tjene penge på nettet. Der er godt nok mange ting du skal bruge som du ikke kan oprette selv. Du kan være ting som at købe et domæne, oprette et webhotel eller andre ting.

Du skal dog ikke fortvivle. Der findes masser af unge mennesker under 18 år der alligevel tjener penge online. De får bare sine forældre, nogle større søskende eller lignende til at stå som ejer af de forskellige ting. Penge du tjener kan også blive udbetalt til dem, hvis du har bøvl med banken.

Så din vigtigste opgave, hvis du gerne vil i gang med at tjene penge på nettet, bliver at overtale dine forældre til at hjælpe dig med at købe et domæne, oprette en bankkonto og lignende. Det kan jo være at de er konservative og ikke synes at det er en god idé.

Hvis det er tilfældet så kan du forsøge at overbevise dem med følgende argumenter:

 • Du har ikke ret meget at tabe, da investeringen fra dem/dig i tid og penge er minimal.
 • Du kan potentielt tjene meget mere på dette end du kan ved at gå med aviser eller andre almindelige jobs.
 • Du lærer en pokkers masse ved at arbejde med hjemmesider, online markedsføring og andre internet relaterede ting. Det kan nemt betragtes som den bedste uddannelse du kan få, hvis du drømmer om en dag at komme til at arbejde professionelt inden for branchen. Her tæller evner og erfaring meget mere end gennemførte IT uddannelser efter min mening.
 • Du kan arbejde når du vil, og ikke når andre siger at du skal. DU kan helt selv strukturere din tid.
 • Du kan oparbejde en passiv indtægt. Det kræver hårdt arbejde, men alt det arbejde du har udført arbejder herefter for dig døgnet rundt.

Forslag til hvordan du kan tjene penge på nettet

Der er mange måder at tjene penge på nettet på, og der er jo ingen der siger at du kun skal holde dig til én af dem. Det er dog min erfaring at du skal vælge noget at det som du er god til og hvor du kan holde motivationen oppe. Så det skal helst være noget der interesserer dig.

Her får du en række forslag til hvordan du kan begynde at tjene penge på nettet.

Affiliate
Tjek penge på nettet ved hjælp af affiliate marketing. Dette er den metode jeg selv foretrækker, og den der efter min mening er mest fremtid i.

Affiliate marketing, går ud på at henvise dine besøgende på din hjemmeside eller blog til andre hjemmesider, blog eller webshops som giver dig provision af alle opnåede salg i deres butikker, som du har henvist til dem.

Hvis du f.eks. ved en del om hvordan du kan bekæmpe fluer om sommeren, så kan du lave en hjemmeside om fluebekæmpelse. Ideen er så at du skal skive stolpe op og stolpe ned på en hjemmeside til formålet om fluebekæmpelse ud fra det som folk søger efter i forbindelse med dette problem.

Dit altoverskyggende mål er at få brugerne til at lande på din hjemmeside, hjælpe dem på vej med gode informationer, og til sidst lede dem hen til de produkter som de ikke kan undvære for at få bugt med deres problem. Og det er her pengene kommer ind i billedet for dig.

Kan du lede dem videre til en shop der sælger fluesmækkere, insektspray, insektnet, fluefangere osv, så kan du få provision ved de salg du har skab hos den shop der har produkterne.

Det er dejligt uforpligtende, da du kan lave den slags hjemmesider om hvad som helst, og du skal aldrig bøvle med slutkunden, sende varer, modtage returvarer, købe nye varer hjem og meget meget mere.

Det kræver at du kan bygge en hjemmeside og ved en smule om online markedsføring. Det kan du dog hurtigt lære. Du kan starte her i min affiliate marketing guide eller blive medlem på marketers, som er et forum for affiliate marketers som jeg selv benytter med stor succes.

Derudover kræver det at du tilmelder dig på et affiliate netværk, som fungerer som mellemmand mellem dig og de webshops du skal sende dine brugere videre til. Et affiliate netværk har lavet aftaler med en række shops som du kan linke til og tjene penge på, samt stiller sporringsmuligheder til rådighed for dig, så der holdes styr på hvilken trafik du sender videre som skaber salg. Sidst men ikke mindst er det affiliate netværket der udbetaler de optjente penge til dig. Typisk én gang pr. måned.

Jeg kan varmt anbefale partner-ads.com. Det er det bedste og mest brugervenlige affiliate netværk jeg har benyttet. Det er gratis at tilmelde sig.

En anden mulighed at tjene penge på din hjemmeside eller blog er hvis du bruger Google Adsense. Det er små annonce blokke som du kan sætte ind på din hjemmeside, hvor du så får en klikpris, hver gang nogen klikker på en annonce. Jeg benytter på flere sider en kombination af Adsense og andre affiliate links, men jeg må indrømme at jeg har haft størst succes med almindelige affiliate links.

Fordelen ved Adsense er dog at det ikke kræver vedligeholdelse, da annoncerne altid tilpasser sig den tekst du har stående på siden, og altid forsøger at vise noget relevant i forhold til det emne din artikel behandler.

Tjek også disse 3 indlæg hvis du gerne vil have yderligere hjælp til at komme videre:

Lav din egen App
Måske er det ikke så lige til, men måske kender du en der er dygtig til at udvikle Apps, som du kan gå sammen med, hvis du kan få en god ide til en indbringende App.

Det behøver ikke altid være specielt kompliceret. Et af de bedste eksempler er Normanden der udviklede WordFeud App’en til mobiltelefoner og blev millionær alene på grund af reklameindtægterne reklamer som bliver vist i spillet kunne indbringe ham.

Det er netop ved at vise reklamer i selve App’en de fleste tjener penge på deres Apps. Derudover kan du måske lave en betalt version som ikke har reklamer, og drive penge ind på den måde.

Hvis du er ferm til at udvikle Apps, så se om du kan komme på en god idé og tjen penge på nettet på denne måde.

Facebook
Tjen penge på nettet ved hjælp af Facebook. Du har sikkert en Facebook profil, og du er sikkert også allerede “fan” af en masse sider eller grupper på Facebook. Måske har du endda prøvet at oprette en Facebook side.

Hvordan kan du så tjene penge på Facebook? Først og fremmest skal du finde på en god ide til en side du kan lave, som kan få en masse fans eller “synes godt om”. Tænk over om du kan lave en interessant side som kan få mange fans. Det kan f.eks. være noget med sjove videoer, billeder eller noget om et emne som interesserer dig selv og mange andre meget.

Når du har opbygget en Facebook side med mange fans, så kan du begynde at lave relevante statusopdateringer som du kan tjene penge på. Det kan f.eks. være links til dine egne artikler på din hjemmeside, hvor du arbejder med affiliate markedsføring.

Hvis det giver mening kan du også dele affiliate links direkte på din Facebook side, som du kan tjene penge på. Det kan enten være i form af klik priser eller den provision du får, hvis den trafik du sender videre fører til salg.

Pas dog altid på at du ikke spammer dine brugere og bryder Facebook’s retningslinjer, så din side bliver lukket ned.

YouTube
Er du god til at lave videoer til YouTube, så kan du måske komme til at tjene penge på dem.

Måske har du et talent for at lave sjove videoer til YouTube som får masser af visning, eller måske har du noget på hjerte som folk gerne vil se eller høre.

Hvis du vil tjene penge på nettet via din YouTube konto, kan du gøre det ved at at vise Adsense annoncer i dine videoer.

Hvis du har en video med masser af trafik, kan du måske også lave et link i beskrivelsen af videoen til din affiliate hjemmeside, hvis det giver mening. Sørg altid for at holde det så relevant for brugeren som muligt.

Webshop
Start din egen webshop inden for et emne der interesserer dig, eller inden for en niche hvor du kan se et hul i markedet.

Dette er ikke den nemmeste opgave at gå til, da du skal have ret mange kasketter på for at drive en succesfuld webshop.

Når det så er sagt, så skal du naturligvis bare springe ud i det hvis du mener at du har en god idé.

Du kan f.eks. starte med en basis webshop i et godt webshop system.

Sælg noget for andre
Sælg noget på dba.dk for andre og tjen penge på nettet ved at kræve en lille provision for hvert salg du laver.

Du kan starte med at prøve at sælge nogle af dine egne ting, som du alligevel aldrig (eller sjældent) bruger.

Gør det for at tjene nogle hurtige penge, komme af med nogle af dine ting, som med tiden bare bliver mindre og mindre værd. og sidst med ikke mindst så gør det for øvelsens skyld.

Når du sælger dine egne ting, så finder du ud af hvordan du skal bære dig ad, og kan dermed efterfølgende også gøre det for andre.

Jeg har selv for nyligt solgt disse ting med succes:

 • Højttalere
 • En spillekonsol
 • Alverdens bøger

For mine forældre har jeg været med til at sælge en knallert 45 og noget udstyr til bilen. Det er faktisk ret nemt. Og du kan sagtens gøre det uden at bruge en krone, hvis du f.eks. benytter:

 • Den Blå Avis (DBA)
 • Gul og Gratis
 • Ebay
 • Facebook (her findes der masser af grupper for den slags, og ellers kan du jo altid forsøge via din eget netværk).

Hvis du synes at den slags er sjovt, så kan du gøre det samme for familie og venner, og senere udvide til det deres netværk.

Kunsten er så at du skal tage 10% af salgprisen for det arbejde du laver. På den måde gør du folk en tjeneste og tjener selv en skilling på det.

Det er nemlig mit indtryk at der er ret mange der ikke orker at bøvle med at sælge ud af deres gamle ting.

Griber det om sig, kan du gå bredere ud i din markedsføring af din ydelse med at sælge ting for andre. Du kan annoncere i lokalområdet, via Facebook, via en hjemmesider og meget mere.

Deltag i spørgeskemaundersøgelser
Af og til kan du også tjene penge på nette ved at svare på spørgeskema undersøgelser. På hjemmesiden survee.dk er din mening nemlig guld værd.

Hvis du udfylder spørgeskemaer for førende virksomheder kan du blive betalt for det.

Du har ikke så meget at tabe ved at prøve det, og måske er det noget for dig.

Bliv brugertester
Tjen penge på nette ved at hjælpe hjemmeside- og webshop ejere med at forbedre deres hjemmesider.

Hjemmesiden Usertribe.dk er en side hvor hjemmeside- og webshop ejere kan stille en opgave til en brugerpanel og bede dem teste deres hjemmeside og give feedback. Målet for dem er naturligvis at få værdifuld feedback, så de kan forbedre deres hjemmeside eller webshop.

For dig der ønsker at tjene penge på nettet, så kan du blive brugertester. Du kan tjene 100 kr. pr. brugertest, som typisk tager 20-30 minutter at udføre. Læs mere eller kom i gang her.

Deltag i konkurrencer
Tjen penge på nettet ved at deltage i konkurrencer. På denne måde kan du måske ikke vinde kolde kontanter, men du kan vinde alle mulige andre ting, som du måske kan bruge eller omsætte til kontanter.

De præmier de vinder i konkurrencerne, kan du måske selv bruge, og ellers kan du prøve at sælge dem via Facebook, dba.dk eller lignende.

I mange af de konkurrencer der findes på nettet er der gode præmier på højkant, og chancen for at vinde er relativt stor, da der ofte ikke er vildt mange deltagere.

Du skal dog være varsom. Der er også konkurrencer der forsøger at fuppe dig, så du skal altid være varsom. Giv f.eks. aldrig personlige oplysninger ud, og del aldrig CPR-nr eller dine kreditkortoplysninger med disse konkurrence sider.

Et godt tip er også at du opretter en special email adresse (f.eks. en gmail) som du altid indtaster når du bliver bedt om det. På den måde kan du holde privatliv, arbejdsliv og dine konkurrencedeltagelser adskilt.

Husk dog at tjek mailen af og til, da det sikkert er på denne emailadresse du vil få besked hvis du har vundet noget i mange tilfælde.

Hvad skal du kunne for at kunne tjene penge på nettet?

Hvis du starter helt fra nul, men har blod på tanden, så er der primært 3 ting du skal lære.

 1. Du skal kunne lave din egen hjemmeside – f.eks. i WordPress. Alternativt, kan du købe en færdig hjemmeside, som du kan arbejde videre på hvis du tror nok på ideen.
 2. Du skal kunne skrive tekster til dine brugere. Det behøver ikke være 100% korrekt dansk. Det er jeg selv et godt eksempel på, men det er naturligvis en fordel hvis du er kanon god til at producere gode tekster.
 3. Du skal vide noget om søgemaskineoptimering og hvordan du optimerer dine tekster til at skaffe dig en masse trafik.

Ovenstående 3 ting kommer du usandsynlig langt med. Der er mange flere aspekter i at blive en dygtige affiliate marketer, men kan du det basale af ovenstående 3 områder, så er du godt på vej.

Vil du gerne lære så hurtigt som muligt, så kan jeg varmt anbefale at du køber adgang til marketers.dk og deres webinars.

Har du flere tips?

Hvordan tjener du penge på nettet? Kender du til flere metoder til at tjene penge på nettet på lovlig vis, så del dem endelig med os andre i kommentarfeltet nedenfor.

Har du en kommentar til artiklen er du naturligvis også velkommen.

22 replies
 1. Morten Vadskær
  Morten Vadskær siger:

  Det var dælme en grundig gennemgang (men der er vist også mange søgninger på den term) :-)
  Jeg synes du mangler muligheden for at sælge stock billeder. Her kan man tjene sindssygt mange penge uden at kunne skrive. Troels Kjems laver lige nu et meget interessant forsøg med at tjene penge på stock billeder (og jeg synes det er vældigt interessant).

  Svar
 2. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Jep. Jeg er spændt på at se hvor den lander ;-)

  Tak for dit forslag med billeder. Det er ret interessant faktisk og en skide god idé.

  Jeg følger fra nu af også med i Troels’ projekt med stor interesse, og ideen er hermed givet videre til dem der ikke er så glade for at skrive eller som elsker at tage billeder.

  Svar
 3. Alexander
  Alexander siger:

  Hej Henrik.

  Fantastisk indlæg. Jeg er netop en af dem der prøver mig lidt frem i affiliate verdenen. Jeg har dog et spørgsmål.
  Findes der en nem metode eller plugin til at holde øje med priserne til de forskellige partnere?
  For det kan være noget så grusomt tidskrævende at gennemgå alle produkter og se om prisen matcher op.

  Mvh Alexander.

  Svar
 4. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Hej Alexander

  Mange tak for det.

  Jeg har ikke selv arbejdet med prissammenligningssider endnu, så der må jeg være dig et svar skyldig. Jeg vil anbefale dig at blive medlem af marketers.dk, som er et helt fantastisk sted at få svar på den slags spørgsmål. Læs mere om det her.

  Alternativt, kan du måske stille det på Google+ eller lignende. Jeg mener at der er et G+ forum for affiliate marketers.

  Svar
 5. Alexander
  Alexander siger:

  Hej Igen.

  Tak for svaret.
  Jamen så kigger jeg da lige forbi marketers.dk for at se hvad det går ud på :)

  Hav en fantastisk dag.

  Svar
 6. Stine Andersen
  Stine Andersen siger:

  Tak for en så fyldestgørende en beskrivelse af hver mulighed. Det overrasker mig egentlig, at der er så mange måder at tjene penge på, men pointen er vel ved dem alle, at kan du tiltrække brugere, så tjener du penge. Groft sagt naturligvis!

  Dette uanset om du driver en webshop, har en app, facebookside, blog eller andet. Når vi så snakker konvertering og tilsvarende er snakken en anden, men når du får brugernes opmærksomhed, er der som regel også virksomheder som vil betale for at blive markedsført via dine kanaler.

  Tak for en god og velskreven blog ellers!

  Svar
 7. Peter Hansen
  Peter Hansen siger:

  Jeg tror nu altså at man skal have rigtig mange views på Youtube for rent faktisk at tjene penge på det.

  Har du nogen eksempler på hvor meget folk tjener på deres Youtube kanaler?

  Svar
 8. Camilla
  Camilla siger:

  Super god liste du har fået sat sammen! Har aldrig lige tænk over at man kan tjene penge på Facebook, men det kan da godt være at jeg skal forsøge mig. Det altid sjovt at prøve noget nyt :)

  Med hensyn til at tjene penge online ved at svare på undersøgelser, så har surveybee.dk en service hvor de har samlet alle undersøgelses sider og så kan man tilmelde sig på én gang. Man bliver naturligvis ikke rig på undersøgelser, men det giver lidt ekstra :)

  Mange tak for den gode liste!

  Svar
 9. Mogens Svendstrup
  Mogens Svendstrup siger:

  Hej Henrik,

  Rigtig fin guide til hvordan man kan tjene penge på nettet. Jeg arbejder selv med affiliate, og har rimelig success med det – har ihf. passeret de 1000 kr. for et godt stykke tid siden ;)

  Hvis man gerne vil begynde at arbejde med affiliate, og enten har begrænset erfaring med at kode, eller ikke gider sidde at opdatere priser etc., så kan jeg varmt anbefale compriso.com, som giver affiliatesider mulighed for automatisk at hente priser indenfor en lang række vertikaler (mobiltelefoni, bredbånd, lån m.fl.). Det fungerer super godt, og de kan samtidig hjælpe med at opsætte prissammenligningstabeller osv.

  Svar
 10. Torben Jensen
  Torben Jensen siger:

  Hej Henrik

  Super guide til hvordan man kan tjene en ekstra skilling. Lige et svar til Peter der spørger om hvor meget man kan tjene på youtube videoer så er det slet ikke så dårligt hvis det gøres ordentligt. Jeg har en gut fra Indonesien til at lave nogle videoer for mig engang imellem og hans tidligere firma tjener ca 15.000 kroner på denne youtube kanal https://www.youtube.com/user/kastarisentra

  Svar
 11. Marie Mikkelsen
  Marie Mikkelsen siger:

  God liste. Tror at Youtube er rigtig, rigtig svær at tjene mange penge på, hvis ikke man har utroligt mange visninger, men det kunne være sjovt. Har selv gået med idéen om at starte en review kanal, da der ikke er mange som har sådan en i DK. Ved at det er populært i udlandet især. Så kan man også få en masse produkter tilsendt gratis fra firmaer der vil have man skal lave reviews. Så kan man alternativt sælge dem igen hvis det endeligt er.

  Svar
 12. Monsar Hansen
  Monsar Hansen siger:

  Jeg startede selv med at tjene penge via Fiverr. Skrev en masse artikler, der dengang kunne bruges til linkbuilding (det kan de nok stadig).

  Tjente ca. $5 per artikel på ca. 200 ord.

  En god måde, at starte en fundament til at bygge en online forretning på.

  Svar
 13. Thomas
  Thomas siger:

  Utroligt fin guide Henrik og god formidlet.
  Der må siges, at være noget for enhver, om man er “nørkleren” eller lykkeridderen. Personligt er jeg selv overvældet over så mange konkurrencer, der kører på Facebook denne december. Ingen tvivl om, at der er rift og folks penge og herved masser af mulighed for at deltage i de utallige konkurrencer og give-aways, der kører. Der er ofte rigtig flotte præmier på højkant, og til en minimal indsats :-)
  Ser frem til at følge med fremover.

  Svar
 14. Taylor James
  Taylor James siger:

  Hvis man er under 18 år, så er der mange, der begynder deres “iværksætter-karriere” som tekstforfatter. Internettet har brug for masser af content, så der er altid plads til en artikelforfatter mere.

  Man kunne starte sin egen lille tekstforfatter virksomhed og selvfølgelig lægge prisen, så den matcher den kvalitet, som man kan levere.

  Sådan kender jeg mange, der er startet!

  Svar
 15. Torben
  Torben siger:

  Fed artikel om de mange muligheder, der kan hentes meget inspiration! Det er efterhånden kun kreativiteten der sætter grænser for, hvordan man kan tjene penge online. Og så er det blevet nemt og billigt at komme i gang, efter IVS selskabsformen er kommet – dog kun for myndige.

  Jeg kan kun opfordre unge danskere i at springe ud i iværksætteriet, for selv hvis ens første projekt ikke bliver en succes, for man alligevel en masse værdifuld erfaring.

  Svar
 16. David
  David siger:

  Virkelig en god og gennemført guide du har skrevet! Det er også på tide at man ser nogen “Tjen penge guides” der faktisk er realistiske. Der er efterhånden kun dårlige/overdrevet guides, der lover guld og grønne skove.

  Helt sikkert en guide der kan anbefales til nybegyndere.

  Svar
 17. jesper
  jesper siger:

  Hvis man har en gennemtænkt plan for hvordan der skal opspares/investeres, tror jeg også det kan være en rigtig god ide. Tak i øvrigt for en god artikel!

  Svar
 18. Christian Flemming
  Christian Flemming siger:

  Du kan tjene penge ved at arbejde indenfor en af nettets største brancher. Du betales dagligt, enten via bankoverførsel eller med check eller direkte ind på din bankkonto. Du kan tjene op til 4.000 pr. dag.

  Svar
 19. Magnus Lundstrøm
  Magnus Lundstrøm siger:

  God gennemgang, jeg elsker tanken om at tjene penge på internettet, og mulighederne er heldigvis mange. Jeg har først lige stiftet bekendskab med affiliate, og har egentlig ikke rigtigt nogen form for succes for at være ærlig. Det var derfor jeg fandt din guide, og jeg synes den er virkelig god. Jeg har ikke selv haft prøvet partner-ads, men jeg vil da efter din anbefaling gå ind og oprette mig. :-)

  Jeg vil gerne sige tak for en god artikel! Fortsat god aften

  /Magnus

  Svar
 20. Anders
  Anders siger:

  Mange muligheder – men det er aldrig sådan bare lige at tjene gode penge på internettet. Enten må du have god tålmodighed før du kan tjene gode penge via måder som affiliate eller webshop, eller også nøjes med at tjene middelmådige penge via fx. spørgerskemaer og undersøgelser.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *