Derfor bør du skifte til SSL (https) inden oktober 2017

Det er efterhånden en kendt sag for mange at det er en god ide at skifte til https. Google giver dig i oktober endnu en grund til at lave skiftet NU! Hvis du er en af dem der stadig ikke har fået det gjort, så er det ved at være sidste chance. Det gælder både for hjemmesider, blogs og webshops.

Skift til SSL inden oktober 2017

Der kommer en opdatering til Google Chrome browseren, som er den mest benyttede browser, som vil vise http sider som “ikke sikre”. I dag viser Chrome browseren et hvidt info ikon ud for http sider i browserens adresselinje, men med den kommende opdatering vil der også komme til at stå “not secure” eller “ikke sikker” i adresselinjen på http url’er.

Det kommer til at se sådan ud:

Kilde: Chromium Blog.

Listen af grunde til at skifte til SSL er efterhånden lang, men i oktober er der altså endnu en grund. Vi anbefaler på det kraftigste alle til at få skiftet til SSL.

Din hjemmeside vil stadig virke med http, men de negative brugersignaler vil blive kraftigere i oktober. Og det bør du for alt i verden undgå.

Du SKAL alligevel skifte til https på et tidspunkt, og nu er det altså ved at være sidste chance, hvis ikke det skal give dig problemer, så du kan lige så godt få det gjort i september. Det kan både koste dig synlighed og brugerflugt, hvis du ikke gør noget ved det.

Gør det nu og gør det rigtigt!

Et skifte til SSL bør laves af professionelle, hvis det skal gøres uden du mister brugere og synlighed. Det er ikke nok at sætte SSL på din hjemmeside eller webshop, da du også skal sørge for at:

 • Lave en generel 301 redirect fra http til https
 • Rette alle interne links fra http til https
 • Test din hjemmeside, blog eller webshop grundigt efterfølgende

Læs mere om skiftet fra http til https her.

Vi har efterhånden en god procedure for at lave alt ovenstående, da vi har gjort det mange gange på både WordPress sites, Magento webshops og TYPO3 hjemmesider efterhånden.

Kontakt os hvis vi skal hjælpe dig med skiftet.

17 replies
 1. Tina
  Tina siger:

  Interessant artikel, jeg synes dog der er langt flere årsager til, hvorfor man bør skifte til https frem for http. Den ene grund I nævner er selvfølgelig væsentlig, men der mangler måske årsager såsom:

  1) Google har annonceret at https er en “ranking factor”
  2) Det er mere “sikkert” at bruge https fremfor http, grundet SSL certifikatet, som https benytter.

  Overall en fin artikel, men jeg synes der mangler lidt mere kød på, før artiklen er rigtig god. Årsagen I nævner er ikke nok i sig selv til at skifte til https, i min optik.
  Et godt eksempel på en hjemmeside, som bruger https er denne.

  Svar
 2. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Hej Tina

  Denne blogpost er blot endnu en grund til at skifte til SSL. Alle de andre grunde er listet i den artikel vi tidligere har lavet, og som jeg linker til flere steder i denne artikel. :-)

  mvh
  Henrik

  Svar
 3. Martin J
  Martin J siger:

  Hej Henrik

  God post, især når man også kigger på de andre du har lavet om samme emne.
  Jeg har selv et par websites, som alle nu er skiftet til HTTPS. Der har dog ikke været nogen mærkbar forbedring på ranks af den grund. Kan det tænkes, at det nærmere er lige modsat, altså hvis man ikke skifter, så ryger man længere og længere ned?

  Svar
 4. Lisa
  Lisa siger:

  Hej Henrik

  Hvor krævende er denne øvelse? Med dette mener jeg, om der er nogle tekniske krav til hjemmesiden forinden man kan skifte. Ligeledes, hvor omfattende er dette skift?

  Mvh

  Svar
 5. Henrik Andersen
  Henrik Andersen siger:

  Hej Lisa
  Det bør kunne ordnes på 2-4 timer, men det kommer lidt an på både dit webhotel/serversetup og hvilken system din hjemmeside/shop er lavet i (og hvor avanceret din løsning er).

  Men det er uden tvivl værd at gøre det.

  Svar
 6. Mytrends.dk
  Mytrends.dk siger:

  Så må jeg nok os hellere se at få kridtet skoene og få skiftet til SSL. Det virker bare som en umulig opgave at opsætte SSL hvis man vil gøre det selv. Må nok bare bide i det sure æble og betale mig fra det på hvert af mine 6 domæner, selvom det bliver lidt smådyrt synes jeg – og i min verden meningsløst på en Wordpress blog der ikke håndterer sårbare oplysninger..

  Men tak for sparket ;) og selvfølgeligt den nyttige info.
  Mvh Kasper

  Svar
 7. Søren Pedersen
  Søren Pedersen siger:

  Tak for de gode råd, Henrik.

  Jeg er selv i gang med processen (=et ord jeg ofte bruger om ting, der tager unødvendigt lang tid for mig). Jeg har desværre bare webhosting et sted, hvor jeg skal betale for certifikat og flytning til HTTPS, hvilket jeg har ladet mig fortælle, er gratis andre steder. Jeg overvejer derfor, om jeg skal finde en ny udbyder. Har du nogle idéer hertil?

  Jeg er i øvrigt glad for at se, din uddybende artikel nævner, at der i skrivende stund ingen garanti er for bedre placeringer i søgemaskinen. Nok er HTTPS et SEO signal, men ét blandt mange. Der er dog næppe behov for at skabe en debat omkring det, for det skal nok blive mere og mere værdifuldt – både direkte som ranking factor og i kraft af CTR.

  Tak for dine guides.

  Svar
 8. Maria
  Maria siger:

  Et ganske kort spørgsmål:

  Hvis man køber et domæne, der er udløbet, men har en masse indgående links, hvor sitet før var med “http”, – følger linkværdien så med, hvis man f.eks. opsætter sitet på ny, men så opretter det med “https”?

  Svar
 9. Maria
  Maria siger:

  Hej Henrik

  Tak for hurtigt svar.

  Jeg blev lidt i tvivl, for jeg har ikke lavet redirects selv.
  Ved du om, når man aktiverer “let’s encrypt” i Unoeuro, om den så automatisk laver 301?

  Svar
 10. Maria
  Maria siger:

  Mange tak!

  Jeg kan se at jeg får statuskoderne: “301 → 200”, så jeg går ud fra at der automatisk er lavet 301, da jeg aktiverede SSL i UnoEuro.

  Tusind tak for kompetente svar, Henrik!

  Svar
 11. Klaus Frobenius
  Klaus Frobenius siger:

  Hej Henrik
  Relevant post, selv om jeg er en måned bagefter. Det sjove er at jeg fra starten valgte SSL, ud fra ideen om at det var dovenskab ikke at gøre det. Synes nu ikke Google vægter vores søgeord mere af den grund. Måske hvis vi ikke havde valgt det fra starten…

  Nvh

  Klaus

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *