Sådan viser du Google Maps kort på din Wordpress side
En af de mest populære sider på Cykelvalg.dk er kortet over alle landets cykelklubber og triathlonklubber. Det giver god mening at det er en populær side, da kortet er brugbart og det nok eneste sted hvor folk kan få overblik over alle klubberne og hvor den nærmeste klub ligger.
Der er mange andre hjemmesider der også godt kunne bruge et sådan kort. Det kan være for at hjælpe folk der allerede er på hjemmesiden (fx. et kort over fysiske butikker) eller det kan være et forsøg på content marketing, hvor man laver en brugbar resource der af sig selv tiltrækker besøgende og links (ligesom kortet på Cykelvalg.dk).
Sådan har jeg lavet mit kort
Har du en Wordpress baseret hjemmeside, så er det ret let at lave et kort og få det vist på hjemmesiden. Alt der kræves er plugin’en WP Google Map, der også er den jeg bruger på Cykelvalg.dk. Der findes også en del andre kort plugins til Wordpress, men selv synes jeg at WP Google Map fungerer bedst. WP Google Map er nemlig nem at få til at fungere og et glimrende valg hvis man blot skal have nogle helt normale kort på hjemmesiden (der er andre plugins der giver mulighed for mere specielle kort, som fx. Woocommerce Sales Map der arbejder sammen med Woocommerce og giver mulighed for at vise hvor i verden kunderne i din webshop kommer fra).
Når du har downloadet og installeret WP Google Map, så skal du få lavet dit kort. Det første du skal gøre er at oprette en eller flere kategorier. En kategori kan fx. være butikker eller en bestemt typer klubber, som det er tilfældet på mit kort.
Når du har oprettet dine kategorier, så er det tid til at oprette de enkelte lokationer. Det gøres nemt med plugin’ens Add Location formular, en lokation ad gangen. Der er desværre ikke nogen bulk import, så hvis du har mange lokationer så kommer du til at bruge et par timer på at oprette dem allesammen (hvis du ikke outsourcer opgaven).
Til sidst skal du så oprette selve kortet og vælge hvilke lokationer der skal vises på kortet. Her er det en kæmpe fordel at du i plugin’en kan filtrere din liste med lokationer, så du nemt kan finde frem til de lokationer du gerne vil have med på kortet. Af en eller anden grund vises de nemlig som en liste af adresser i stedet for en liste med navne, hvilket kan gøre det svært at spotte hvilke lokationer der er de rigtige.
Det færdige kort kan du så indsætte på en helt almindelige Wordpress side eller post vha. shortcoden “put_wpgm”.
Visning af flere kort
Alt efter hvad du vil vise, så kan du vælge at lave et eller flere kort på din hjemmeside. Selv har jeg valgt at have et stort kort med alle landets klubber, samt et par mindre kort over BMX klubberne, Mountainbike klubberne og triathlon klubberne alene. Grunden til det er, at der er flere der søger specifikt efter disse typer klubber og som derfor har mest brug for et kort med deres type klubber alene.
Ved at lave flere kort bliver vi allesammen glade. BMX, mountainbike og triathlon folkene får et max. brugervenligt kort specielt til dem, mens jeg får ekstra indhold på min hjemmeside og derved mulighed for at tiltrække endnu flere besøgende.
Næsten uanset hvad ens hjemmeside handler om, så er det muligt at finde noget at lave et kort om. Min anden store hjemmeside handler om smykker og her har jeg fx. overvejet at lave et kort over hvor verdens miner er placeret – eller fx. lave et kort over de største diamantfund ligesom kortene på Cykelvalg.dk.
Hjemmesider med fokus på kort
Hvis du gerne vil have rigtig mange kort på din hjemmeside eller hvis du går specifikt efter en hjemmeside med fokus på placeringen af butikker, klubber eller noget helt tredie, så findes der særlige Wordpress themes med fokus på kort. Særligt interessante er Templatic Directory og AIT Themes Directory (jeg har tidligere skrevet lidt om disse to temaer her på bloggen).
Selv synes jeg at AIT Themes Directory er mest logisk bygget op, men tilgengæld så er det ikke noget særligt pænt theme. Heldigvis kan udseendet dog rettes en del op med et child theme, uden at det går ud over themes funktioner. Det er også værd at huske på, at AIT Themes Directory ikke supporterer Woocommerce fra starten af.
Templatic Directory er et væsentligt pænere theme end AIT Themes Directory, men tilgengæld er det ikke lige til at lave et child theme til Templatic Directory. Grunden til det er den tekniske opbygning af themet, der består af en blanding af selve themet og nogle helt særlige Templatic plugins. I modsætning til AIT Themes Directory, så supporterer Templatic Directory Woocommerce fra starten af.
Et problem med begge themes er performance. Hvis der er mange lokationer med på din side, så kommer siden potentielt til at køre langsomt. Præcis ligesom hvis du har rigtig mange poster på din blog eller rigtig mange produkter i din Woocommerce shop. Men så kan det jo være, at du får købt den cloud server du så længe har gået og drømt om :)
Super beskrivelse. Jeg sidder netop og skal lægge kort ind på en hjemmeside.
Jeg har imidlertid brug for at lave kort, hvor jeg viser en rute (en cykelrute, faktisk – så vi er inden for samme interesseområde!).
Kan jeg håndtere det også? I så fald hvordan?
Vh. Line
Hej Line
Så skal du måske have fat i plugins som det her: https://wordpress.org/plugins/google-maps-travel-route/
Hvis du altså bruger WordPress.
Helt enig. Den plugin jeg har brugt på Cykelvalg.dk supporterer ikke ruter, men kun lokationer.
Super guide. Jeg vil gerne selv bruge google maps på min hjemmeside.
Må man gratis brug google maps på en erhvervs hjemmeside?
Hej Rasmus, selvfølgelig må du bruge Google Maps på din firmahjemmeside. Google har selv masser af vejledninger i, hvordan man får maksimalt udbytte af deres kort – og helt “gratis” er det jo egentligt heller ikke, eftersom Google er eksperter i at samle information ind om os alle sammen.
Jeg går ikke ud fra at man skal bruge en google map kort på sin hjemmeside hvis det er man ikke har en shop eller sælger ydelser vel? eller har dette også en betydning for SEO? Det lyder måske dumt, men det skulle ikke undre mig hvis google selv har et eller andet i deres algoritme som kan detektere et map og derved vil tage hjemmesiden mere seriøst? Er der nogen form for undersøgelse på dette?
Mvh. Alexander
Alexander: For hjemmesiden (site) som helhed kan jeg ikke forestille mig at et Google kort betyder noget ifht. SEO og rankings.
For den enkelte side (page) kan det tilgengæld godt betyde noget, da et Google kort jo er content – og jo mere content der er på en side, des bedre onpage SEO (sammen med en del andre faktorer).
Kan man bruge google maps for WP hvis man via søgefunktioner skal kunne finde en lokation evt via bynavn eller postnummer og så kunne se den eller de nærmeste butikker der er i det nævnte søge krav
Er i gang med en wordpress hjemmeside om min B&B og vil gerne have et lille kortudsnit på forsiden med en nål hvor jeg er, et kortudsnit som kan gøres større, hvis ønsket af den der checker det ud. Bruger temaet Catch base. Hvordan gør jeg?
Hej Susana
Har du prøvet med det plugin der nævnes i artiklen: https://wordpress.org/plugins/wp-google-maps/
Tak for rådet. Det skal prøves!